ceturtdiena, 2015. gada 29. janvāris

Mobilo aplikāciju nepieciešamība


Latvijā daudzi neredz mobilo aplikāciju nepieciešamību un attīstības iespējas, bet process ir tieši pretējs- pasūtījumu skaits palielinās ar katru dienu. Vairāki nozaru eksperti uzskata, ka pāris gadu laikā mobilā aplikācija būs <must have> rīks veiksmīga biznesa pamata. Paredzamā situācija būs līdzīga mājaslapas nepieciešamībai.
Ja uzņēmuma eksistenci nevar pierādīt ar
meklētāju palīdzību , tiek apšaubīta ne tikai darbspēja , bet arī uzņēmējdarbības nopietnība.


Latvijas tirgus aplikāciju izstrādes izmaksas ir ļoti lētas salīdzinot ar Rietumeiropas, ASV un Āzijas tirgu. Pavisam vienkārši- aplikācijas izstrāde, kas ASV izmaksā vismaz 30 tūkstošus, Latvijā pie pieredzējušiem speciālistiem ap 5 tūkstoši.

Ņemot vērā mobilo ierīču un planšetdatoru iepirkuma pieaugumu (gandrīz 27 % 2014. gadā), varam secināt, ka mobilās aplikācijas drīzumā būs labākais komunikācijas veids starp starp uzņēmumu un klientu.

Aplikācijas rada iespēju uzņēmējam veidot tiešāku komunikāciju ar pašu klientiem un personalizēt attiecības ar tiem. Lejuplādējot mobilo aplikāciju , uzņēmējam tiek rastas pieejas GPS, Kamerai, ziņojumapmaiņai un citām ierīces funkcijām – tas rada uzņēmējam atvieglojumus un iespēju uzlabot <user expiriance> jeb lietojamību. Izprotot klienta paradumus un sūtījumus, ir iespēja veidot personīgus piedāvājums patīkami pārsteidzot pašu klientus.

Tomēr aplikācija nav izdevīga tikai uzņēmējam. Apskatot izstrādātās aplikācijas Latvijas tirgū var secināt, ka uzņēmumi piepūlas, lai padarītu produktu ne tikai interesantu lietotājiem, bet ar vien pieejamāku. No mobilā tālruņa šobrīd ir iespējams ne tikai apskatīties produktu un sazināties ar uzņēmumu, bet arī lielākoties iegādāties pašu produktu.


Bet ko iesākt ar jau izveidotajām lapā uzņēmumiem, kuriem aplikācija tiešām nav nepieciešama? Atbilde ir vienkārša- responsīvais dizains- esošās lapas dizains un lietojamība tiek piemērota dažādiem mobilo ierīču un planšetdatoru modeļiem, tādējādi nodrošinot labu iespaidu un vieglu atpazīstamību, bez lielu līdzekļu ieguldījumiem.

Ka2.lv kolektīvs spēs palīdzēt izvēlēties piemēroto IT risinājumu, lai panāktu vēlamo rezultātu un atvieglotu ļoti plaša spektra funkcijas Jūsu uzņēmumā! 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru